SADAKAT BENİM İÇİN ÖNEMLİDİR
Image

SADAKAT BENİM İÇİN ÖNEMLİDİR


Tiyatrunun önemli isimlerinden, ekranların unutulmaz karakterinden Nazlı Tosunoğlu ile konuştuk. Uzun zamandır Arka Sokaklar'da Nazike karakteriyle sevenleriyle buluşan Nazlı Tosunoğlu yeni bir proje de sinemaseverlerle buluşuyor. Burçlar filmi ile başak burcu olarak sevenleriyle buluşan Tosunoğlu neler yaptığından ve filmden bahsetti!

 

Nazlı Tosunoğlu'nu uzun süredir ekranlarda komik bir karakter olarak biliyoruz ancak gerçekte Nazlı Tosunoğlu nasıl birisi?

Yakın çevrem; komik eğlenceli ve heyecanlı birisi olarak tanımlar beni.

İnsan zaten kendisi için "ben şöyleyim, ben böyleyim diyemez, karşısında ki kişi bunu tanımlayabilir ancak.

Heyecanlı, etrafında olan bitenlere karşı ilgili ve sadık bir insan olduğumu söylerler. Gerçekten de sadakat benim için önemlidir. 30 senedir aynı berbere giderim mesela, aynı balıkçıdan alışveriş yaparım. Bütün esnafın tek tek isimlerini bilirim. Kıymet veririm insanlara.

 

 "KARİYER PLANI YAPMADIK"

Kariyeriniz amatör tiyatrolarda başlayıp kamera karşısına geçmişsiniz. Kariyerinizde nasıl bir yol izlediniz?

Bizler "kariyer" planlaması nedir bilmeyen bir nesiliz. Gelişine yaşadık ve çalıştık.

Televizyon ve sinema uzak durduğumuz hatta "aa ne ayıp" dediğimiz alanlardı. Sadece tiyatro hedefliyorduk. Özel kanalların devreye girmesiyle tiyatroculara ilgili ve alaka arttı böylece tercih edilir olduk. Kısacası kariyer planı yapmadık; olaylar böyle gelişti.

 

Senelerdir Arka Sokaklar dizisinde Nazike karakterini canlandırıyorsunuz. Yıllarca aynı karakteri canlandırdığınız için kendi karakterinizle benzerlik göstermeye başladı mı?

Bu çok tuhaf bir soru. Mesleğim oyunculuk.  Bunu meslek olarak yapıyorum, Eğer etkisi altına girersem aklımdan zorum var demektir.

 

Sürekli devam eden televizyon dizisi harici sinema ve tiyatroda da aktifsiniz. Çok yönlü olmayı nasıl başarıyorsunuz?

Biz oyuncular 3,2,1 denilince ona an’a ve duruma konsantre olur, bizden istenen sahneyi oynar ve stop! dendiği vakit o durumdan çıkarız. Radyonun düğmesini açıp kapamak gibi.

 

 "BAŞAK BURCUNU OYNUYORUM"

Karakterinizi okuyucuya anlatır mısınız?

Burçlar filminde başak burcunu oynuyorum. Başak burcunun eleştirel, titiz, biraz da ukâla yanlarını ortaya çıkarmaya çalıştım. Komedi çektiğimiz için olumlu yönlerinden ziyade bu hâllerini öne çıkartma yoluna gittim.

 

"GÖKYÜZÜ KARIŞIKSA YERYÜZÜ DE KARIŞIYOR"

Öncelikle astroloji hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Astroloji benim için çok eğlenceli ve renkli bir alan. Hani fala inanma falsız da kalma derler ya. Ama şunu anladım ki gökyüzünde ne oluyorsa yeryüzünde de aynısı oluyor. Gökyüzü karışıksa yeryüzü de karışıyor ve tabii bizim hayatlarımız da.

 

"İNSANIN KADERİNE KİMSE MÜDAHALE EDEMEZ"

Burçlar, romantik komedi bir film olarak izleyiciyle buluştu. Burçların karakterler üzerindeki etkisi ve ilişkiye nasıl yansıdığını kahkahalar eşliğinde izledik. Film hakkında sizin yorumunuz nedir?

İnsanın kaderine kimse müdahale edemez fikri çıkıyor. Kaderinizde ne yazıldıysa onun önüne geçemiyorsunuz.

 

Sliding Doors diye bir film vardı; filmdeki başkarakter metroya yetişebilseydi ne yaşardı, yetişemeseydi ne yaşardı. 2 seçeneğin de sonuçları aynı çıkıyordu. Alın yazısı!

 

"11 ŞAHANE KADIN"

Sette yaşadığınız bir anıyı paylaşır mısınız?

11 şahane kadınla çalıştım Burçlar filminde. Hepsi farklı renklerde, hepsi farklı tınılarda 11 şahane kadın! Yaygaramızı şenliğimizi siz düşünün! Sabah karanlıkta sete geliyorduk ve 12'mizde aynı anda muhabbete başlıyor kahvaltı salonunu çınlatıyorduk. 12'mizde aynı anda konuşup birbirimizi anlayabiliyorduk. Zavallı yapımcımız zavallı yönetmenimiz :) Sabırları için şükran duyuyorum onlara :)

 

Röportaj: Dilara İlayda Özsoy | Ege life Mart-Nisan 2022

Fotoğraf: Ece OĞULTÜRK