AZİMLİ, ÇALIŞKAN VE DUYGUSAL
Image

AZİMLİ, ÇALIŞKAN VE DUYGUSAL


2011 yılında bir menajerin telefonuyla başlıyor onun hikayesi. “Emanet” dizisinin Ali Komiser’i olarak karşımıza çıkan Melih Özkaya, oynadığı karakterlerle ortak yanlarının olduğunu söylüyor. Aynı zamanda kendisini daha yolun başında hisseden yakışıklı oyuncuyu uzun yıllar ekranlarda izleyeceğimize eminim.

Seni biraz tanıyabilir miyiz? Oyunculuk kariyerin nasıl başladı?

Uzun yıllar profesyonel voleybolcuydum. Son 3 yıldır sadece oyunculuk var hayatımda. Sakin bir yapım ama aynı zamanda adrenalin tutkum da var. Hayvanları çok severim ve gördüğümde mutlaka iletişime geçmek isterim, hatta insanlardan daha çok diyebilirim. Doğada vakit geçirmek, spor yapmak en büyük tutkularımdan. Bir işi yapıyorsam en iyisi olmak isterim. Bu da Aslan burcunun özelliklerinden biri, ben de kesinlikle bu özelliği taşıyorum.

Oyunculuğa başlama hikayem 2011’de bir menajerden gelen teklifle başladı, aslında verdiği kartvizit pantalonumun cebinde kalmış ve yıkanmıştı ama birinin yardımıyla o kişiye ulaştım sonradan. O da beni Şükrü Avşar’la tanıştırdı. Büyük bir dönem projesine imzalar atıldı, eğitimler alındı, fakat proje malesef iptal oldu, ama bu beni daha çok motive etti diyebiliriz. Eğitim almaya devam ettim. Yer Gök Aşk dizisi ilk deneyimim oldu.

Geçtiğimiz yıl Mahrem dizisinde rol aldın ve şimdilerde Emanet dizisinde Ali Komiser karakteriyle izleyicilerin karşısındasın. Oynadığın karakterle benzer yanların var mı?

Biraz var, ama Ali daha duygusal daha sakin sanırım. Yani bazen ben o kadar sabırlı olmazdım dediğim şeyler yaşayabiliyor. Ama aksiyon adamı olması, işini severek yapması, kontrollü olması, disiplini evet benziyor.

Melih Özkaya hayatı nasıl yaşar, hayata bakış açısı nasıl?

İş dışında en çok spor yapmak, doğada vakit geçirmek ve drone uçurmaktan keyif alıyorum. Aynı zamanda profesyonel drone pilotuyum, vakit buldukça drone çekimleri yapıyorum. Bu da beni çok dinlendiriyor ve inanılmaz haz duyuyorum. Hayatta fazla bir şeyleri kafama takmam. Takarsam da bu çok kısa sürer. Kimseye kin beslemem ve genelde hayata pozitif bakarım.

Oyunculukta hayal ettiğin yer neresi, şu anda hayal ettiğin yerde misin?

Ben daha yolun başında hissediyorum kendimi.  Daha oynamak istediğim ve her defasında kendime bir şeyler katacağım bir yolda devam etmek isterim.

Bugüne kadar çalıştığın, seti en eğlenceli proje hangisiydi?

“Türkler Geliyor” filminde akıncılardan biriydim. Dönem projesi olduğu için farklı kıyafetler giymek, at binmek, ok ve kılıç eğitimi, bunlar çok zor ama aynı zamanda çok eğlenceli tecrübelerdi  benim için. Ekiple de çok keyifli çalışmıştık.

Sence başarılı bir oyuncu olmanın sırları neler? Bu alanda örnek aldığın isimler var mı?

Disiplin, işini ciddiye almak, çok çalışmak ama her şeyden önemlisi işini severek yapmak.

Kaan Urgancıoğlu uzun zamandır keyifle izlediğim ve oyunculuğunu örnek aldığım isimlerden. Minimal ve temiz bir oyunculuğu var.

Sosyal medya ile aran nasıl? Beğenerek takip ettiğin veya stalk’ladığın isimler var mı? :)

Aslında çok iyi değil, yani çok fazla vaktim de olmuyor. Günde ortalama 12 dakika geçiriyormuşum Instagram’da, şimdi baktım :)

Stalkladığım kimse yok, takip etmek istiyorsam direkt ediyorum zaten.

Stilini nasıl tanımlarsın? Kıyafet seçimi yaparken en çok neye dikkat edersin?

Sporcu geçmişimden dolayı sanırım rahat olmayı seviyorum. Genelde gün içinde spor, bunun dışında spor şık diyebiliriz sanırım. Siyah ve beyaz en çok tercih ettiğim renkler ama kendime yakıştırdığım birkaç renk dışında çok da fazla iddialı renkler seçmiyorum.

Bir oyuncu olarak sence internet dizilerini mi yoksa TV dizilerini mi izlemek daha keyifli? Bir internet dizisinde rol almak ister misin?

Ben ikisine de bakıyorum. Bu projeye bağlı bence. Bazen televizyonda bazen de internette inanılmaz keyif alarak takip ettiğim projeler oluyor. En son “Kulüp” dizisini izledim. Oldukça etkilendiğim bir proje oldu. Zeynep Günay Tan yine çok güzel bir iş çıkarmış.. ve oyuncu kadrosu çok başarılıydı.

Oyuncu olarak internet dizilerinde kesinlikle olmak isterim. Biraz daha sinema tadında çekiliyor olması beni çeken şeylerden. Tabii bir de özgür olması..

Oyuncu olarak hayalini kurduğun, içinde olmayı çok istediğin bir proje ya da birlikte rol almak istediğin bir isim var mı?

Projeden ziyade birlikte çalışmak istediğim yönetmenler var Taylan biraderler, Uluç Bayraktar, Çağrı Vila Lostuvalı gibi..

Birlikte rol almak istediğim isimler ise Çetin Tekindor, Halit Ergenç, İpek Bilgin.. aklıma gelen, severek izlediğim usta oyunculardan.

Neredeyse oynadığın dizilerin tamamında “aşk, tutku, intikam ve şiddet” var. Sen aşkı nasıl tamamlarsın?

Aşk bence karşındaki insanı kendinden daha çok düşünmektir. Özlemektir.. Aşk insanın içindeki çocuğu ortaya çıkarandır.

Hayattaki en büyük ilham kaynakların, seni motive eden şeyler neler?

Yaşanmış ilham verici hikayeler ya da biyografiler. Motive eden şey ise izleyicilerimizden gelen güzel tepkiler, mesajlar ve koşulsuz sevgileri. Türkiye ve dışında dünyanın birçok ülkesinde izlenmek bence çok güzel ve gurur verici bir şey.

Şimdi sırada ne var?

‘Emanet’ sezonu kapanınca yaz aylarında güzel bir sinema filmi veya dijital platforma ses getirecek bir iş güzel olurdu. Sonrasında yoluma hız kesmeden devam etmek isterim.

Son zamanlarda seni en çok heyecanlandıran şey ne oldu? (Film, sergi, mekan vs.)

Refik Anadol sergisi beni heyecanlandıran sergilerdendi. Cesur sanatçıları seviyorum. En son izlediğim film Jason Statham filmiydi. Her zaman heyecanlıdır filmleri benim için. Aksiyon severim.

Defalarca izlediğin halde bıkmadığın filmler ve elinden düşüremediğin kitaplar var mı?

Film: Marvel filmleri ve Hızlı ve Öfkeli serisi.

Kitap: Amok koşucusu

 

Gardırop Man, Şubat 2022

Fotoğraf: Ece OĞULTÜRK